21.03.09

Апельсиновий пиріг

Як прекрасно, коли поруч є друзі, які розділяють наші захоплення, неважливо, чи це рибалка, чи вишивка, чи кулінарія. Взагалі-то, друзів, які люблять готувати, добре мати в любому випадку.

Моя подружка Наталя - чудовий кулінар. В неї в гостях завжди можна скуштувати щось смачненьке. І ще Наталя має велику колекцію кулінарних книжок, тому я час від часу в неї щось позичаю для натхнення. Недавно взяла книжку про випічку "Печем вкусно как никогда" і натрапила там на простий рецепт пирога з апельсинами. Я люблю випічку з пісочного тіста, а особливо відкриті фруктові пироги, тому, що це величезний простір для фантазії. Можна брати любі фрукти, які вам подобаються, і стопроцентно получиться смачно.

Цей пиріг має інтенсивний цитрусовий смак і пахне вершками. Найкраще смакує, коли дати йому настоятися кілька годин.
На 12 порцій (форма діаметром 24 см):
Для тіста: 250 г муки
150 г масла
100 цукрової пудри
дрібка солі
цедра 1 лимона
Для крему:
50 г вершкового масла
2 яйця
75 г цукру
1 апельсин
1 ст. л. крохмалю
Для начинки: 2-3 апельсини
1. Швидко замісіть тісто, використовуючи всі інгрідієнти і 2 ст. л. холодної води, і поставте його на 30 хв. в холодильник.
2. Розігрійте духовку до 200 °C. Розкачайте тісто, викладіть в змащену маслом форму, сформуйте боки висотою 3 см і випікайте 15 хв.
3. Збийте масло з цукром, додайте яйця. Натріть цедру з 1 апельсина і видушіть сік. Додайте крохмаль і з'єднайте з масляним кремом. Наповніть корж кремом і печіть ще 15 хв.
4. Почистіть апельсини і викладіть на крем. Запікайте ще 15-20 хв.

Немає коментарів:

Дописати коментар