23.03.09

Салат з пекінської капусти

Вчора в супермаркеті я помітила досить таки величенький контейнер з пекінською капустою. Більшість качанів була добряче прив'ялою, що не дивно, адже сезон пекінки вже підходить до кінця. Я чимало капусти перебрала, перш ніж знайшла маленький більш-менш свіжий качанчик (всі решта благально просили теж забрати їх звідти і нарешті з'їсти).
Я роблю найсмачніший і найпростіший в світі салат з пекінської капусти. (І ще я дуже люблю перебільшення, але це не той випадок!) Його секрет - в домашніх сухариках. Рецепт виглядає так:
1. Наріжте 5-6 скибок білого хліба на кубики і підсмажте в сковорідці на 1 ст. л. олії до хрумкого стану (і світло-золотистого кольору).
2. Качан капусти вагою приблизно 300 г розріжте навпіл і наріжте смужками. Дрібно наріжте невелику цибулину.
3. Змішайте капусту, цибулю і сухарики і полийте майонезом (зовсім трохи), або 3 ст. л. олії і видавіть кілька крапель лимону.

Немає коментарів:

Дописати коментар